So.. I’m back ๐Ÿ™‚

On my recently upgraded openSUSE 11.1 Factory (Alpha 0) I’ve just retried to get my KDE trunk checkout back to work again (after I unbroke my system after one canceled system upgrade). The first step was replacing kdm3 with kdm4 … after a lot of fiddling with config files (/etc/sysconfigs/displaymanager), xessions, recompiling the kdm module, setting the right path variables, etc. I finally got it to work *sight*

But it has payed off.. it looks REALLY cool in the default theme ๐Ÿ™‚

Well… problem 1 — Solved

Let’s attack problem 2: KDE startup… I’ve removed my config files to get a clean setup.. well.. seems it was the wrong decision.. the current trunk (24.7.2008) has a bug which prevents the recreation of the configs (if I’ve understood the problem correctly) .. it’s described here:

Mailing list entry: http://lists.kde.org/?l=kde-core-devel&m=121615750824656&w=2

I’ve tried the patch.. doesn’t work.. I’ve tried the script.. doesn’t work.. plasma just won’t start.. krunner works, and all programs I start from it .. as far as I’ve seen plasma starts and disappears emmediately ๐Ÿ˜ฆ

well… I’ll try copying my config ย files from my notebook to that pc.. hope that will work out.. stay tuned for some more news tomorrow ^^

btw: take a look at phoronix (http://www.phoronix.com) … very interesting articles to read.. my favourite articles atm are about the upcoming improvements in the X-Server (GEM, DRI2, Kernel based mode settings) .. can’t get enough of news about them ^^